Skip to content

52 propostes rebudes a 26.05.2023 (català)

 

52 propostes rebudes per l’Assemblea Salou 2023 a 26.05.2023

 

ENDAVANT SALOU!

 

Intentem assegurar-nos que totes les nostres propostes siguin consistents amb les següents directrius, que considerem transversals i fonamentals per a implementar la necessitat de canvi a Salou, perseguint l'impuls fixat pels 17 objectius de l'Agenda 2030. D'aquesta manera, L'Assemblea per Salou troba necessari participar a les eleccions locals de maig 2023, per a poder promoure'ls. A continuació presentem les 50 propostes que hem rebut, discutit i concretat fins al moment.

 

Objectives of the Agenda 2030:

 

 

 

 

  1. Eix - forma de fer i entendre la política
  2. Eixos - inclusió social i diversificació econòmica per a no dependre del turisme de temporada alta
  3. Eixos - sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic
  4. Eixos - participació / transparència / optimització de recursos

 

 

  1. Eix - forma de fer i entendre la política

 1.1  (1) Actuar amb humilitat, reconeixent els límits de la política, sense postureos, autobombos, amb austeritat, sense vendre castells en l'aire, ni falsejar o exagerar xifres oficials. Sense tractar a la ciutadania com si fossin menors d'edat, dient-los la veritat sense alarmismes.

1.2 (2)Entendre al política institucional com un servei que es presta de manera temporal, no una professió, o carrera per a tota la vida. Limitació de mandats i de sous. 

1.3  (3) Que les decisions polítiques que afecten Salou, s'hi prenguin, no en les cúpules dels partits a les capitals.

1.4 (4) Si està a la nostra mà, no permetrem ni per activa ni per passiva un consistori presidit una vegada més pel senyor Granados. Amb "ni per passiva" entenem fer el màxim esforç per facilitar l'arribada d'un nou equip de govern municipal que suposi una renovació i un major compromís social, mediambiental, de transparència i participació.

(Objectius 16 i 17 de l'Agenda 2030)

 

 

  1. Eixos - inclusió social i diversificació econòmica per a no dependre del turisme de temporada alta

 

2.1 (5)   Recuperar totes les competències d’habitatge immediatament, crear una Oficina d’Habitatge Municipal i aplicar mesures eficaces, ràpides i viables per garantir un número suficient i sostenible de llars en règim de lloguer social a Salou. Per exemple, facilitant des de l’Ajuntament que més propietaris lloguin els seus pisos tot l’any, oferint-los garanties i/o bonificant-los amb l’IBI, i a les famílies vulnerables facilitats perquè puguin accedir a ells. 

 

2.2  (6) Prendre les mesures necessàries perquè una part suficient de l’estoc d’habitatges buits, propietat dels bancs, es destini a lloguers socials.

 

2.3  (7)  Facilitar construccions modulars, perquè l'ús de materials reciclats i energies netes sigui accessible. 

 

(Objectius 1, 8, 10 i 11 de l’Agenda 2030)

2.4 (8)- Serveis socials. Enfortir els serveis socials, dotant-los de tots els mitjans materials i humans a fí de que
puguin complir la seva funció de promoció integral de les persones, des del punt de vista
social, laboral, formatiu, humà i emocional i afavorir una igualtat d’oportunitats real, i donant
suport a familes i persones vulnerables economicament, a dones afectades per violència
masclista, a persones LGTBI+, a persones sense sostre, a persones grans soles, a persones b
transtorns mentals, a menors afectats per bullying i a qualsevol persona o colectiu que ho
necessiti.
Per això és fonamental que es construeixi i entri en funcionament, com més aviat millor, el nou
edifici de serveis socials, on es prestaran els serveis socials municipals i on s’allotjaria també la
nova Oficina d’Habitatge Municipal. En aquest sentit, considerem fonamental una coordinació
entre els serveis socials i tots els departaments municipals que es dediquen a la promoció
econòmica, emprenedoria i formació ocupacional.


(Objectius 1,2,3,4,5,8 i 10 de l’Agenda 2030).

 2.5 (9) Crear un servei municipal d’assessorament laboral per totes les persones que treballen
al sector turístic, molt sovint amb contractes de temporada precaris i amb unes condicions de
treball que no sempre compleixen la normativa laboral vigent. Posar tots els mitjans per a que
es respectin tots els drets del personal laboral de les empreses subcontratistes de
l’Ajuntament de Salou. Avançar tant com sigui possible envers lar remunicipalització dels
serveis municipals que actualment estan subcontractats.


(Objectius 1,5,8 i 10 de l’Agenda 2030).

2.6  (10)  Garantir espais a les platges de Salou per als naturistes i propietaris de peluts i habilitar suficients “pipicans” a Salou. (Objectiu 16 de l’Agenda 2030)

 

2.7  (11)  Impulsar la conversió del major número possible de postos d’interins/-es de l’Ajuntament en fixos, convocant tots els concursos - oposicions d'estabilització de personal que corresponguin. Afavorir la remunicipalització de serveis públics, actualment subcontractats, en les àrees on això sigui possible. (Objectius 16 i 17 de l’Agenda 2030)

 

2.8 (12)   Promoure amb plans adequats des de la primària, l’educació amb valors d’igualtat, civisme i solidaritat. Aplicar mesures eficaces en coordinació amb altres administracions per lluitar contra el bullying a les escoles, l’homofòbia, la transfòbia, la violència masclista i per protegir a les persones maltractades. Defensar el tracte just i digne per a la gent gran, especialment pels que són més vulnerables i es troben / viuen sols. (Objectius 4, 5 i 10 de l’Agenda 2030)

 

2.9  (13)  Facilitar l’accessibilitat a persones amb movilitat reduïda, comptant amb elles per a redissenyar la ciutat, als carrers i instal·lacions públiques que, actualment, encara tenen barreres arquitectòniques, com l'Auditori o el propi centre mèdic. (Objectius 10 i 11 de l’Agenda 2030)

 

2.10  (14)  Habilitar espais de treball en comú per a empresaris i proveir facilitats per a nòmades digitals. (Objectiu 8 de l’Agenda 2030)

 

2.11  (15)  Secundar i comptar amb artistes locals per a donar un impuls a l'oferta cultural de Salou. (Objectiu 16 de l’Agenda 2030)

 

2.12 (16) Millorar i ampliar la freqüència de transport desde barris com el Cap de Salou cap al centre de la ciutat, tenint en compte les necessitats de la gent gran i d’altes colectius vulnerables. (Objectiu 11 de l’Agenda 2030)

 

2.13 (17) Impulsar l’apertura d’un centre de salut i educació primària a Cap Salou. (Objectius 3 i 11 de l’Agenda 2030)

 

2.14 (18) Avançar cap a un model de ciutat intel·ligent i la digitalització de l'administració, tractant de reduir la bretxa digital que pateixen les persones majors i les famílies desfavorides. Afavorir l'aprofitament del Big Data en el petit comerç i hostaleria. Impulsar una formació subvencionada en processos de digitalització per a afavorir la inserció laboral dels joves i altres col·lectius amb dificultats d'accés a una ocupació estable a Salou. (Objectius 8 i 11 de l’Agenda 2030)

 

2.15 (19) Promoure programes i activitats en coordinació amb altres administracions per cuidar la salut mental de nens, adolescents, gent gran, persones amb trastorns de la personalitat, vulnerables i de tota la ciutadania, en general. (Objectiu 3 de l’Agenda 2030)

 

2.16 (20) Impulsar programes d’inserció laboral per a les famílies i persones vulnerables, que impliquin formació i ocupació en sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic, coneixements que s'aplicarien en forma d'ocupacions en projectes de reforma d'edificis, instal·lació de plaques solars, horts urbans i productes agrícoles de km 0, projectes d'economia circular (reciclatge de roba, plàstics i aprofitament de residus alimentaris), i construcció i manteniment d'habitatges modulars i cabanyes que es podrien habilitar en terrenys municipals i donar una resposta temporal a l'escassetat d'habitatge a preus assequibles. (Objectius 1, 8, 10, 11, 13, 15 i 16 de l’Agenda 2030)

 

2.17 (21) Bonificar i/o subvencionar l’IBI als petits propietaris amb ingressos baixos perquè tinguin els seus pisos per a lloguer tot l’any sense pujar el preu, que puguin optar per l’autogeneració d’energies renovables i que disposin del certificat d’eficiència energètica, sempre tractant de mantenir la recaptació impositiva. (Objectius 1, 8, 10 i 11 de l’Agenda 2030)

 

2.18 (22) Defensem un model de ciutat que aposti de manera coherent per una mobilitat accessible, assequible i sostenible, prevalent el transport col·lectiu i públic al particular. Exigim una major freqüència de trens directes a Barcelona tot l'any. 

 

Fer totes les gestions necessàries amb la Diputació i la Generalitat perquè el servei que presta autobusos Plana s'ajusti a les necessitats dels salouencs amb tarifes i horaris raonables i comprovables a les 24 hores, amb autobusos adaptats a persones amb problemes d'accessibilitat, permetent pagament amb targeta, sense abusos, amb una atenció al client correcta, adaptant el seu servei a les necessitats de transport urbà que té Salou, si no hi ha una altra alternativa.

 

Estudiar la possibilitat d'oferir un servei de transport públic municipal o supramunicipal en coordinació amb altres ajuntaments que ja l'ofereixen.

 

Que el servei Plana contractat per a portar als viatgers de l'antiga estació a la de Port Aventura i viceversa, compleixi la seva funció.

 

Exigir que s'aclareixi el projecte del tren-tramvia i els seus terminis d'execució.

Apostar de veritat per un models de transport sostenible que permeti que tots els residents i visitants que ho desitgin puguin utilitzar els mitjans de transport no contaminants per a desplaçar-se per Salou.

(Objectius 9, 11, 12 i 13 de l'Agenda 2030).


2. 19 (23) Proposta esportiva: elaborar un programa per a desenvolupar l'esport de base de Salou en el qual participin totes els centres educatius, les associacions i clubs esportius. S'ha de resoldre la mancances d'instal·lacions (camp de futbol, atletisme, renovació piscina municipal, etc.) i aprofitar les nostres potencialitats que tenim per a desenvolupar esports aquàtics. Aquestes associacions haurien de poder participar i aportar en la planificació i organització d'esdeveniments esportius per a projectar internacionalment Salou com a destí de turisme esportiu desestacionalizado. (Objectius 3, 8, 16 i 17 de l'agenda 2030)



  1. Eixos - sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic (i diversificació econòmica)

 

3.1  (24)  Posar els mitjans, habilitant una zona adequada als afores de Salou, com l'estació de Port Aventura, perquè tots els visitants que ho desitgin es puguin desplaçar únicament en mitjans de transport sostenibles durant la seva estada a la ciutat. Habilitar un punt d'arribada / sortida dels vehicles amb estació/pàrquing de bicicletes elèctriques i convencionals i estació de transport sostenible a preus assequibles. Plantejar altres mesures que evitin la congestió de trànsit i la falta d'aparcaments a Salou durant la temporada alta. Facilitar l'ús de mitjans de transport sostenible, instal·lant aparcaments de bicicletes suficients en tots els carrers de Salou i combinant-los amb el transport públic col·lectiu. (Objectius 3, 8, 10, 11, 12 I 13 de l’’Agenda 2030)

 

3.2 (25)  Parlar amb la ciutadania respecte a les conseqüències a mitjà i llarg termini de la crisi climàtica i energètica. (Objectius 7, 10, 13, 16 i 17 de l’Agenda 2030)

 

3.3 (26)   Dissenyar un model de ciutat coherent, amb la base en la sostenibilitat mediambiental i en la diversificació de l’activitat, sense dependre de mega projectes futurs, com el “Hard Rock” i deixant enrere pegats com “POUM” i altres projectes urbanístics, propis del passat. (Objectius 3, 6, 7, 8, 10, 11, 13, 14, 15, 16 i 17 de l’Agenda 2030)

 

3.4 (27)   Crear un servei de suport i assessorament de la ciutadania perquè tingui l'accés més econòmic i sostenible possible a l'energia. Centralitzar-ho en una "finestreta única", en el qual es pugui rebre informació sobre totes les ajudes i assessorament local, autonòmic, estatal i europeu a projectes ciutadans per a afavorir l'eficiència i sostenibilitat energètica. (Objectius 7, 8, 10, 11, 12, 13, 16 i 17 de l’Agenda 2030)

 

3.5 (28)   Impulsar i fomentar eficaçment la reforma d'edificis d'habitatges i instal·lacions hoteleres perquè siguin accessibles i energèticament eficients i sostenibles. Col·laborar i assessorar empreses, associacions i comunitats de veïns en les gestions per a sol·licitar fons europeus com els "Next Generation" per a dur a terme reformes. (Objectius 7, 11, 13 i 17 de l’Agenda 2030)

 

3.6  (29)  Idear una ruta de la naturalesa amb un corredor que recorri les pinedes al llarg de tot Cap Salou. Posar en valor el Camí de Ronda, promocionant-ho eficaçment i completant-ho. Alternar el turisme sostenible per a gaudir i cuidar l'entorn natural amb recorreguts pel patrimoni històric de Salou (l'iber, el grec, el romà, el de la conquesta de Mallorca en temps de Jaume I, el de la Guerra Civil, etc.). Proposar a l'empresa Infinitum dies de portes obertes per a accedir als seus camps de golf i instal·lacions per a escolars i altres visitants amb tarifes especials. (Objectius 8, 13 i 17 de l’Agenda 2030)

 

3.7 (30)   Proposar Salou com a seu d'un fòrum internacional de transició dels models econòmic i turístic actuals cap a un de turisme sostenible, no estacional i d'economia circular. Seria un repte i una oportunitat per a dur a terme aquesta transformació en la pràctica, amb aliances entre els diferents agents involucrats, i, també, aprofitar el potencial de Salou d'allotjar esdeveniments i congressos, diversificant i desestacionalitzant, d'aquesta manera, l'activitat econòmica. Haurien de participar administracions públiques, empreses del sector turístic, del complex petroquímic, del logístic, el Port de Tarragona, ONG-s i associacions que lluiten contra el canvi climàtic, compartint reptes en l'aposta per la sostenibilitat. (Objectius 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 i 17 de l’Agenda 2030)

 

3.8 (31)   Dins del marc de la proposta, una vegada realitzats els estudis que confirmen l'origen dels pèl·lets i altres micro-plàstics que es dipositen a les nostres platges, treballar amb les empreses del complex petroquímic, al costat d'altres administracions públiques i ONG-s, amb un diàleg exigent, que faci possible la transparència i mesures concretes i realitzables per a millorar el nostre medi ambient i avançar en la lluita global contra el canvi climàtic, també pel que fa a les emissions de gasos nocius a l'atmosfera. (Objectius 6, 13, 14, 15, 16 i 17 de l’Agenda 2030)

 

3.9  (32)  Cooperació i diàleg exigent amb el Port de Tarragona, perquè, en coherència amb la seva aposta per a anar reduint l'impacte mediambiental que genera, es comprometi a mitigar o revertir els efectes negatius que la seva activitat pot haver causat a Salou, com pot ser el cas de la Platja Llarga i altres punts del litoral salouenc. (Objectius 11, 12, 13, 14, 16 i 17 de l’Agenda 2030)

 

3.10 (33) Completar immediatament l'objectiu que es depurin totes les aigües residuals a Salou, abandonant per sempre els "emissaris" que acabaven directament a la mar. Perquè fer-ho és defensar la sostenibilitat mediambiental del nostre sector turístic i evitar multes de les institucions europees. S'ha de fer de manera més sostenible i eficient energèticament possible. (Objectius 6, 8, 13 i 14 de l’Agenda 2030)

 

3.11 (34) Promoure el turisme regeneratiu, que, a diferència del rural, no és contemplatiu, sinó participatiu. Promocionar rutes per a nens/-as i adults, en les quals s'inclogui la neteja de les platges i camins, la informació sobre la fauna terrestre; i el tub respirador, per a conèixer la flora i fauna marines; treballs en horts urbans, contractant personal especialitzat, com a biòlegs. Això faria possible generar riquesa amb emprenedors locals d'economia circular i crear consciència en els turistes perquè cuidin el mitjà i ajudin a regenerar el lloc. En el cas dels horts urbans, podríen participar directament i se'ls informaría sobre el resultat de la seva participació. (Objectius 10, 11, 12, 13, 14 i 15 de l’Agenda 2030)

 

3.12 (35) Afavorir la recollida d'olives i altres productes agrícoles que no s'aprofiten a Salou, que, després es podríen transformar en oli i donar a associacions o famílies necessitades, tal com fa la Fundació "Espigoladors". (Objectius 10, 12 i 13 de l’Agenda 2030

 

3.13 (36)  Implicar-se a fons, com membre de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, en la transformació del model econòmic de Salou per a aconseguir un turisme sostenible i d’economia circular. Arribar a una compromis ambiciòs d’autogeneració d’energia. Contractar l’energia amb cooperatives compreses amb les energies renovables i l’autogeneració, com “Som Energia”. Promoure les comunitats elèctriques. (Objectius 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 i 17 de l’Agenda 2030)

 

3.14 (37) Afavorir i impulsar localment inciatives associatives i ciutadanes que participen en la campanya europea “Zero Waste”per arribar a zero residus alimentaris, com la Fundació “Espigoladors”, xarxes d’ajuda mútua alimentaria etc.. (Objectius 10, 12, 13, 14, 15, 16  i 17 de l’Agenda 2030)

 

3.15 (38)  Proposta i posicionament respecte al projecte "Hard Rock":

El temps sovint dona i lleva raons, com ocorre en aquest cas. Els dubtes que existien fa 10 anys, quan es va presentar el projecte Barcelona World (ara "Hard Rock"), no van fer sinó acréixer-se, des de la legalitat de l'expropiació, duta a terme fa anys als petits propietaris per a benefici de La Caixa, passant per l'escepticisme sobre els beneficis reals per a Salou en el seu conjunt, fins als danys mediambientals que es produirien en dos espais protegits (reconeguts pel propi Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat). Consultar: https://www.google.com/amp/s/es.ara.cat/sociedad/nuevo-bcn-world-no-cumple-requisitos-ambientales_1_4527490.amp.html, que, per això no va aprovar l'última modificació del Pla Director Urbanistic de 2020, respecte al de 2016, obligada aquesta per sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Es tracta d'impactes irreversibles sobre flora i fauna, recursos hídrics, paisatge i tensionament en els serveis públics i subministrament d'energia.

 

En definitiva, aquests anys ha augmentat la desconfiança social cap a aquest model de mega-projectes que gira entorn del joc, i el que comporta: ocupacions i sous precaris, foment de la ludopatia, baixos imposats per als promotors i un alt impacte mediambiental. És cada vegada més percebut com desfasat. Finalment, l'opacitat amb la qual s'ha emportat aquest projecte i els canvis que s'han donat en el mateix en aquests anys, han influït en què es consolidi aquesta opinió a Salou i al Camp de Tarragona.

 

Pel que fa a la nostra proposta, considerem que no té sentit fer dependre el desenvolupament econòmic de Salou, que es faci realitat un mega-projecte de joc, que depèn de la decisió que adoptin els tribunals (als quals, amb tota lògica i legitimitat, han recorregut la plataforma Aturem Hard Rock i altres associacions), o els propis inversors i promotors, que podríen acabar renunciant al projecte.

 

Salou no és un parc temàtic, i considerem que ha de tenir un model de ciutat propi, coherent, viable i sostenible, que aprofiti el seu patrimoni natural, paisatgístic i històric per a desestacionalitzar l'activitat turística i de serveis, i així, generar oportunitats i riquesa per a tod@s.

 

De fet, considerem molt més interessant fidelitzar un turista que valori el patrimoni natural, paisatgístic i històric ben cuidats que un de casino i oci nocturn, cuidar i posar en valor tot el que Salou pot oferir a aquest turista: Camí de Ronda, cales de Cap Salou, paisatges únics, boscos, enclavaments històrics, i adaptar els serveis turístics a aquest perfil, incorporant economia circular i regenerativa, sostenibilitat, digitalització, i amb una oferta més inclusiva amb les demandes i noves necessitats d'aquests visitants (possibilitat de desplaçar-se amb formes de transport sostenible, turistes amb mascotes i naturisme). 

(Objectius 9, 11, 13, 14, 15, 16 i 17 de l'Agenda 2030)





  1. Eixos - participació / transparència / optimització de recursos

 

4.1  (39)  Auditar externament els comptes municipals, en el que té a veure amb partides de despeses, deutes pendents de pagament per sentències judicials, contractes amb empreses proveïdores etc.. Molt important saber “quant es deu exactament”, per poder dissenyar plans d’actuació, projectes i elaborar pressupostos. (Objectiu 16 de l’Agenda 2030)

 

4.2  (40)  Canviar la normativa perquè tots els processos de selecció de personal siguin supervisats i aprovats per les comissions i ple municipal des de l'aprovació de les bases fins a la publicació dels resultats finals, per a garantir la seva justícia, objectivitat i la no existència d'interferències polítiques. (Objectiu 16 de l’Agenda 2030)

 

4.3  (41)  Donar l'ús més beneficiós possible per a la ciutadania als centres cívics i instal·lacions municipals infrautilitzades o directament tancades, com el de Cala Crancs. Els centres cívics han de ser llocs dinàmics i oberts a les propostes de la ciutadania, associacions, centres regionals i ONG-s, sense exigir excessius requisits burocràtics, o rigideses que dificultin la participació. Facilitar una oferta cultural suficient, que no obligui sempre a desplaçar-se a Tarragona o a Reu. (Objectiu 16 de l’Agenda 2030)

 

4.4  (42)  Promoure i encoratjar la participació de residents amb diferents nacionalitats i fons culturals en les activitats públiques de Salou, per a això facilitant-los les eines adequades. Informar i assistir a aquells que tenen el dret de votar el les eleccions locals (12 països, només). (Objectius 16 i 17 de l’Agenda 2030

 

4.5 (43)   Encoratjar constantment la participació de diferents comunitats de Salou en la vida cultural, social i polítiques de la ciutat. Organitzar festivals culturals internacionals (de música, pintura, art en general) per a reflectir la imatge multicultural de Salou, on aquells membres de diverses comunitats participin activament. Reunir comunitats de diferents nacionalitats i regions i proposar activitats sobre temes que els preocupin i interessen. (Objectius 8, 16 i 17 de l’Agenda 2030)

 

4.6  (44)  Afavorir iniciatives autogestionades com a bancs de temps, horts urbans d'agricultura regenerativa, mercats de productes ecològics de km 0, d'aprofitament de cultius no recollits etc.. (Objectius 13, 15 i 16 de l’Agenda 2030)

 

4.7  (45)  Explorar acords de col·laboració de Salou amb iniciatives de banca ètica. (Objectius 7, 10, 11, 12, 13, 14, 15 i 17 de l’Agenda 2030)

 

4.8 (46)   Impulsar un servei de mediació comunitària municipal per abordar conflictes veïnals i interculturals. (Obectius 10 i 16 de l’Agenda 2030)

 

4.9 (47)   Promoure un procés per l'aprovació de pressupostos públics, l'el qual la participació ciutadana sigui real i significant per a les diferents comunitats que componen la població de Salou. (Objectiu 16 de l’Agenda 2030)

 

4.10 (48) Establir un mecanisme de participació perquè la ciutadania pugui proposar les obres o millores de voreres i mobiliari urbà, sempre en funció de les necessitats de la ciutat i mai segons consideracions i/o qüestions electorals. (Objectius 11 i 16 de l’Agenda 2030)

 

4.11 (49) Revitalitzar els Consells Municipals de barris i sectorials, per aconseguir que siguin realment u canal on es puguin recollir les propostes, queixes i reflexions de la ciutadania i associacions veïnals pel que fa a la neteja dels carrers, seguretat ciutadana, mobiliari urbà, civisme i conflictes comunitaris, promoció econòmica, emprenedoria, sostenibilitat, cost de l’energia i serveis públics etc.. (Objectius 11 i 16 de l’Agenda 2030)

 

4.12 (50) Acabar amb l’opacitat del Consorci del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Salou i Vila-Seca. Exigir transparència, que l’Ajuntament controli les seves activitats i que rendeixi comptes al plenari i a la ciutadania sobre la seva gestió, en mega projectes i grans inversions com “Hard Rock”, o la promoció immobiliària de l’empresa Infinitum, a Cap Salou, pel que fa a tributació, llicències, sostenibilitat etc.. Revisar el repartiment d’ingressos tributaris de Port Aventura entre Salou i Vila-Seca, acordat al CRT, una vegada que es realitzi un inventari de les instal·lacions que estan en cada municipi. (Objectius 11, 16, i 17 de l’Agenda 2030)

 

4.13 (51) Crear una agència de desenvolupament i emprenedoria local com les que existeixen en altres municipis de l’entorn, per a concentrar tots els esforços a adaptar el model turístic i de serveis de Salou als reptes i oportunitats que planteja la digitalització i la crisi climàtica i energètica. En coordinació amb el Patronat de Turisme i els sectors hostaler, hoteler i immobiliari dissenyar una oferta formativa local, adaptada a aquestes reptes i a les característiques i necessitats dels treballadors a Salou. Per a abordar les despeses de funcionament i personal de l’agència es podríen utilitzar fons dedicats a la contractació d’assessors externs i altres despeses prescindibles, amb la finalitat que el cost fos el menor possible. (Objectius 7, 8, 13 i 17 de l’Agenda 2030)

 

4.14 (52) Proposta i posicionament respecte a l’Eix Cívic (en contra de la construcció massificada de 16 edificis):

Considerem que en aquesta qüestió el govern municipal no ha encertat ni en la forma, ni en el fons. En la forma, pel fet que en cap moment ha comptat amb l'opinió d'una part molt significativa de la ciutadania, que s'ha expressat contrària al pla presentat. El fet que no es renunciï a aquest, malgrat les 2.607 signatures presencials recollides per l'Associació dels Veïns de Barenys, demostra l'atrinxerament i la bombolla en la qual viuen els responsables municipals després de més de 13 anys en el càrrec.

 

En el fons, perquè proposar construir 16 edificis en un barri ja saturat com el de la Salut, amb els perjudicis que causaria al veïnat (ombra en els edificis, nyap urbanístic, massificació, insuficiència i saturació dels serveis públics), demostra que l'equip de govern manca d'un model coherent de ciutat i que continua optant al recurs obsolet dels pelotazos urbanístics.

La nostra proposta consisteix a començar des de zero, obrint un procés participatiu en el qual pugui participar tota la ciutadania de Salou per a dissenyar un Eix Cívic coherent amb un model de ciutat inclusiu, sostenible, viable, verda, inclusiva, funcional, i que aprofiti totes les oportunitats que té Salou per a desestacionalizar la seva activitat i generar més riquesa per a tod@s.

(Objectius 6, 11, 12, 13 de l'Agenda 2030)

COMPROMISOS DE L'ASSEMBLEA PER SALOU


1.-Limitació dels sous. Les persones que representin a l’Assemblea com a càrrecs públics, no
rebran mès de 1.200€ nets mensuals per tots els conceptes com a regidors de l’oposició al
Ajuntament de Salou. Entenem que ès una tasca fonamental, però la dedicació ha de ser parcial.
La remuneració com a membres de l’equip de govern o alcalde , no por excedir de 2.200 € nets
mensuals per tots els conceptes. Considerem que en aquest cas la dedicació ha de ser complerta
i s’ha de renunciar a cobrar qualsevol altre sou públic. Pensem que ambdós són limits salarials
raonables pel contexte social actual, i equilibrats per persones amb vocació de servei públic. Els
imports que excedeixin aquestes remuneracions, seran donats a associacions preferentment
locals, sense vinculacions amb partits polítics i dedicades al ámbit socia, com pot ser: vivenda,
inserció laboral, lluita contra el canvi climàtic, cooperació al desenvolupament, suport a famílies
vulnerables, defensa de la igualtat de drets i oportunitats, protecció animal i suport a persones
afectades per malalties rares.


2.- Limitarem a quatre anys el nostre exercici com a càrrecs públics remunerats. Ho considerem
essencial per a la regeneració politica en favor de les necessitats ciutadanes. Estarem sotmesos
a processos revocatòris a partir del primer any de mandat, podent iniciar-se aquest procés a
petició d’un 20% de les signatures de la militància de l’Assemblea.Serà necessari un resultat de
majoria simple a favor de la revocaciò per que aquesta es faci efectiva. Tot càrrec estarà obligat
a presentar la seva dimissió si s’assoleix l’esmentada majoria simple i en el cas dels càrrecs
públics, hauran de deixar tambè l’acta pública.


3.- Renunciarem a regals, privilegis i qualsevol tipus de concessió que poguessim rebre com a
representants públics de l’Assemblea, que puguin significar un tracte de favor.


4.- No recorrerem a la contractació de càrrecs de lliure designaciò, ja que considerem que la
contractació de càrrecs de responsabilitat a l’Administració Pública ha de seguir criteris objectius
d’ adecuació del candidat a les funcions a realitzar i no polítics.


5.-Si està al nostre abast no permetrem, ni per activa ni per passiva, un nou govern municipal
presidit pel senyor Granados. Amb ”per passiva” entenem fer el màxim esforç per facilitar
l’arribada d’un nou equip de govern municipal, que suposi una renovació i un major compromís
social mediambiental, de transparència i participació.


6.-Demanarem una auditoria externa dels comptes públics, les contractacions, les licitacions i els
deutes pendents dels últims anys de l’Ajuntament de Salou.


7.- Garantirem que les decisions de l’Assemblea es prendran exclusivament a Salou, així com la
màxima participació de la ciutadania de Salou en la presa de les mateixes mitjançant processos
assamblearis.


8.-Difondrem, debatirem i aprovarem les nostres propostes obertament i amb transparència,
amb la intenció de que puguin ser útils i aplicables com mès aviat millor, independentment de
les campanyes electorals.


9.-Limitarem tan com sigui possible les despeses de la campanya electoral i fomentarem el
reciclatge de tot el material.


10.- Com a representants de l’Assemblea a les institucions serem transparents respecte a les
reunions: amb qui ens reunim i el tema a tractar, fent públiques les nostres Agendes diariament.


11.- Serem tramsparents respecte a la gestió econòmica i contable de l’Assemblea, publicant amb
la periodicitat que sigui possible, a la nostra pàgina web, els ingressos i despeses desagregats.


12.- L’Assemblea no acceptarà crèdits bancaris ni donacions privades que puguin coartar la seva
independència.


13.- Les persones amb càrrec públic de l’Assemblea ens inhibiren en tot procès de contractació
pública quan participin empreses en les que nosaltres o les nostres families puguin tenir
interessos. Durant un període de cinc anys no accedirem a cárrecs de responsabilitat en
empreses creades, regulades, supervisades o que hagin sigut beneficiaries d’un contracte
municipal en l’àmbit on la persona que ens representa ha desenvolupat la seva funció.


14.- Renunciarem a qualsevol càrrec quan hi hagi una imputació judicial per delictes relacionats
amb corrupció, prevaricació amb anim de lucre, tràfic d’influènces enriquiment injust amb
recursos públics o privats, suborn, malversació o apropiació de fons públics per interès propi o
per afavorir a terceres persones, delicte de xenofobia, violència masclista, homofobia i altres
delictes contra els drets humans o els drets de les persones treballadores.


15.-Per últim serem coherents amb els objectius i programa de l’Assemblea i complirem les
normes recollides als estatuts de l’Assemblea perTarragona-Salou, publicats al següent enllaç
Incloure enllaç:

https://f.hubspotusercontent-eu1.net/hubfs/26993703/Estatuts%20Assemblea%20per%20Tarragona.pdf


L’incompliment dels compromisos esmentats suposaría l’expulsió de l’Assemblea per TarragonaSalou. 

  •  

 

                  Vota aquí les propostes que hem rebut fins ara:

 

Diseño sin título (1)Participa-hi!

ENDAVANT SALOU!! SUMA’T AL CANVI!! HI PARTICIPA!!.

assembleaspersalou@gmail.com